fredag 15 juli 2011

Junibacken

Igår var vi på Junibacken med Oskars kusin och familj. Det var riktigt roligt att se Matilda och Julia springa omkring och uppleva en massa saker även om Matilda var väldigt försiktig i början. I första rummet hade de byggt en massa hus från kända sagor som: Pettsson & Findus, Mumintrollet, Prinsessor kan, Knut & Rut, Mulle Meck o.s.v. Här var det ganska lugnt så tjejerna kunde uppleva i lugn och ro.












Sen åkte vi sagotåget där de hade byggt upp olika Astrid Lindgren världar och korta berättelser där Astrid är berättarrösten. Det var så otroligt vackert och Matilda var så fascinerad även om det var lite läskigt när vi kom till Ronja Rövardotter och Bröderna Lejonhjärta.
När tåget var slut kom vi fram till Villa Villerkulla där barnen kunde gå in och leka.



Vi passade även på att äta lite lunch (även om jag tycker de var svindyrt) innan vi fortsatte vidare.






Sen kom vi in till Lennart Hellsings värld och här hade Matilda kommit igång på riktigt och vågade göra lite mer.


















Vi såg även en teater som hette musikbussen som bygger på hans rim och låter och tydligen har han gjort både gjort låtar som: Maskeradbalen, Herr gurka, låten om den trekantige gubben och många fler. Väldigt roligt för både barn och vuxna i alla fall.

Vi avslutade dagen med lite shopping och jag övertalade Oskar att Matilda skulle få både Pippiskorna och drakdräkten =).





1 kommentar:

oskar sa...

Jag hade jätteroligt, bra att du övertalade mig om drakdräkten! Puss!